Laster Opplevelsen...

En reise gjennom det iskalde vannet i Nordsjøen

Delvis senket i de iskalde vannene ved Lindesnes, inviterer Under deg til å spise fem meter under overflaten. Den panoramautsikten over sjøbunnen tilbyr en visuell portal til havet og kobler gjestene til dyrelivet utenfor. Dette gir deg muligheten til å ta inn det ellers sjelden sett marine økosystemet i Nord-Atlanteren.

Under Lowres ©Mike Kelley 11
Under Copyright Ivar Kvaal N234

I løpet av de siste 5 årene har vi alle vært fascinert av livet utenfor vinduet vårt. Vi har utforsket muligheter, smaker, mangfold og kystkulturelle tradisjoner. Å utnytte havet og ta vare på det, er noe vi har til hensikt å fortsette med. Det du bryr deg om og er nysgjerrig på, kommer du til å elske og ønske å bevare. Dette er det vi har lært.

Under Lowres ©Mike Kelley 15

Under er designet med et følsomt hensyn til sin geografiske kontekst og våre akvatiske naboer. Etter hvert vil strukturen bli en del av sitt marine miljø, da betongskallets ruhet vil fungere som et kunstig rev, som ønsker skjell og tare velkommen til å bosette seg.

Med de tykke betongveggene som ligger mot den steinete strandlinjen, er strukturen bygget for å motstå press og støt fra de robuste sjø-forholdene. Som et senket periskop gir restaurantens massive vindu utsikt ut over sjøbunnen mens den endrer seg gjennom årstidene og varierte værforhold.

Under Copyright Ivar Kvaal N236
Image004

Lindesnes er kjent for sine intense værforhold, som kan skifte fra rolig til stormfull flere ganger om dagen. Ved ankomst vil det urolige inntrykket utendørs raskt mykes opp når du kommer inn i den rolige eikekledde foajeen.

Som en metafor for reisen fra land til sjø refererer tekstilkledde takpaneler til fargene på en solnedgang som synker ned i havet, og ledsager deg ned trappene mot bunnen.

Den varme, imøtekommende atmosfæren inne i restauranten gir en følelse av ærefrykt og mysterium – og gir deg en god start på reisen menyen vår skal gi deg utover kvelden.

Under Lowres ©Mike Kelley 4

Under er en historie om kontraster; kontrasten mellom landskapet og havet; over og under. Restauranten understreker den delikate økologiske balansen mellom land og sjø og trekker oppmerksomheten mot bærekraftige modeller for ansvarlig forbruk.

På denne måten gir Under en reise inn i det ukjente. Hver gjest får en unik mulighet til å oppleve et nedsenket univers, utforske marint liv på måter de ellers kanskje aldri ville sett.

Under Lowres ©Mike Kelley 13